divendres , 28 octubre 2016
ESPAI FEDERAT    SERVEIS ALS CLUBS    OFICINA ONLINE    SEGUR TENNIS
Inici / Tennis Platja / Què és el tennis platja

Què és el tennis platja

L’any 2004, la Federació Catalana de Tennis, va acceptar el tennis platja com una nova disciplina del tennis.

A partir d’aquell moment, la FCT ha tutelat aquesta activitat en totes les seves vessants: divulgació, organització i docència.

Qualsevol posseïdor d’una llicència pot participar a les competicions organitzades per la FCT, malgrat que existeix també una llicència específica de Tennis Platja.

Avui per avui, la FCT organitza conjuntament amb clubs i municipis el Circuit Català de Tennis Platja, una competició que, any rere any, desperta més interès i inclou un major nombre de tornejos.

Història

Tot i que l’origen del tennis platja a Catalunya no està documentat ni consensuat, molts indicis fan pensar que es tracta d’un esport que podria haver nascut de manera simultània en diferents poblacions, a partir dels tradicionals jocs de pales.

La concepció com a nova modalitat esportiva i els primers intents de regulació i impuls dels tennis platja, sí que els podem situar al poble pescador de Torredembarra, Tarragona, el 1976.Tres joves de la localitat van idear una activitat a la platja, amb l’ajut d’uns rems i una xarxa de pescador que van fer servir per muntar la seva primera pista.

Per tal d’establir l’alçada de la xarxa, van prendre de referència l’alçada d’un d’ells; L’Eduard Muntada de 1.85 m. Els altres dos eren el Josep Manuel Muntada i L’Emili Martinell. Inicialment jugaven amb una pala de fusta, fent el servei per sota, i comptant la puntuació per jocs a 21 punts.

Els primers anys, fins i tot van arribar a jugar tres contra tres (dos davant i un darrere).Torredembarra és actualment un dels indrets amb més afecció pel tennis platja, havent estat la seu de Campionats de Catalunya i d’Espanya. L’Ajuntament de la localitat ha reconegut aquesta tradició col·locant una placa commemorativa a la Platja de Baix a Mar, habilitada tot l’any per practicar aquest esport.

El 28 de juny de 2004, l’Assemblea General Ordinària de Clubs va aprovar la modificació de l’article 2 dels Estatuts de la Federació Catalana de Tennis (FCT), amb la inclusió del tennis platja com a modalitat esportiva de la FCT.

Amb aquesta decisió, la FCT va considerar el tennis platja com un esport més de la competició que calia fomentar amb activitats de promoció, competició i docència. Per poder jugar a tennis platja la llicència federativa és vàlida però, per a qui no en tingui, la FCT ha creat una llicència específica de Tennis Platja.

Et pot interessar: Què és el Tennis Platja? | On jugar? | Competició | Notícies Tennis Platja | Vols organitzar una prova?